Pärltavlor

Vem är jag?

 

Jag heter Samuel Trygg Wik och bor i Vällingby, Stockholm, tillsammans med min fru Jenny och våra två döttrar. Jag är lärare/förskollärare till yrket.

Sedan sju-åtta år tillbaka har mitt största intresse varit att lägga pärlplattor. Allt började med små figurer hämtade från TV-spel, från ”den gamla goda tiden” och sedan dess har det bara rullat på med större och mer avancerade utmaningar inom pärlplattans begränsning. Jag uttrycker mig kreativt med pärlplattor. Man kan väl säga att jag kombinerar pointillismens uttryck med en mycket mer modern konstart, pixelkonst.

Första beställningen på ett personligt porträtt gjort från ett fotografi, gjordes 2007.

Media

I februari 2010 blev jag tillfrågad om jag ville vara med på programmet ”Förkväll” och lägga en pärlplatta i direktsändning. Det var såklart spännande, och här under följer de flesta av klippen där jag var med.

Under hösten 2010 publicerades en artikel om mig i en höstspecial av tidningen Amelia. Där var jag en av tre "pysselproffs" som alla berättade om sitt material de pysslade med.

Under samma höst sändes även två avsnitt av barn- och pysselprogrammet Philofix där jag och David Nilsson deltog i korta inslag. Här nedan ser ni Youtubeklippet där vi gör ett porträtt av programledaren för programmet, Philomène.

I januari 2011 trycktes ett reportage om mig i lokaltidningen "Magasin Västerort". Om ni klickar in er på länken kan ni se den digitala versionen av reportaget. Här under ser ni de fyra sidor som rörde mig i den fysiska tidningen ihopsatta till en bild.